Friday, March 13, 2009

Fajitas

Acum ca tot am reusit si am micsorat o groaza de poze, cred ca ar fi cazul sa le si atasez, nu ?
Asaaaaaa, sotului meu ii place foarte mult bucataria mexicana si ma tot bate la cap sa ii fac "FAJITAS" chiar daca eu una nu prea sunt adepta lor. In fine, sunt extrem de usor de facut si probabil de aia nici nu ma atrag prea mult, ca mie imi place sa coc, sa innabus, sa fierb, sa mestec in disperare etc, intelegeti voi cum e cu bucatareala asta.
Ingrediente:
*2 cepe mari, taiate in pestisori de 1 cm latime
*1 ardei rosu
*1 ardei verde
*se poate folosi si ardei kapia, doar ca eu nu am aici
*carne de vita pregatita/prajita/coapta. Practic se foloseste un gen de "meat loaf" sau un fel de drob de la noi, doar ca e facut numai din carne, nu din organe. Carnea se taie fasii ca si ceapa, astfel incat dimensiunile sa se coordoneze cat de cat. In Mexic, carnea de vita cruda, netocata, se taie in fasii si se marineaza in suc de lamaie sau lamaie verde (lime), usturoi si ulei(probabil de masline) dupa care se prajeste la foc iute intr-o tigaie larga.
*tortillas sau turtele astea foarte subtiri care seamana cu niste clatite la grosime si aspect, dar au gust de paine sau pita.
*condimente daca credeti ca mai este nevoie.In mod normal carnea ar trebui sa aiba destule condimente.


Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata

No comments:

Post a Comment