Friday, March 13, 2009

Mici - Garlic/Bakind soda meat balls

Ingrediente pentru mici :

*1kg de carne tocata de vita sau combinatie de vita cu porc
*2-3 linguri de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui (preferabil de masline)
*2-3 linguri de apa
*3-6 catei de usturoi pisati (depinde de gustul fiecaruia-mie imi place mai mult usturoi)
*2 linguri rase de bicarbonat de sodiu
*cimbru, cam jumatate de lingurita
*chimion cam jumatate de lingurita
*piper negru/rosu/alb sau de toate 3 felurile
*pudra de paprika
*si sare 2 lingurite
*daca va place vreun alt condiment, il puteti adauga, dar in cantitate mica.

Tehnica:

**Carnea tocata se pune intr-un castron destul de marisor si se pun in ordinea descrisa toate ingredientele peste carne.
Imagine Atasata
**Se framanta usor, pentru 5 minute, cu mainile umezite des. Eu am tinut un bol mic cu apa rece langa castronul cu carne.
Imagine Atasata

Imagine Atasata
**Dupa ce au trecut cele 5 minute, se transfera intr-un castron mai mic, se acopera etans cu folie de plastic si se lasa la rece pentru minimum 6 ore, sau preferabil peste noapte.

Imagine Atasata
**A doua zi sau dupa orele de odihna la rece, se ia cate o ligura de compozitie si cu mainile umezite se formeaza micul, care se prajeste la gratar sau in tigaie, cu foarte putin ulei.


Imagine Atasata
**Nu se inteapa cu furculita sau scobitoarea cat timp se coace, pentru a nu lasa zeama. Astfel evitam uscarea micilor.
Imagine Atasata
**Mie imi plac foarte mult !
**Succes !

No comments:

Post a Comment