Saturday, February 28, 2009

Tort Diplomat


Yummy every time !
This is a recipe of a very special cake, made of whipped cream folded into gelatined juice and mixed with fruit pieces and molded onto lady fingers.

4 comments:

  1. i love the diplomat cake,too!

    ReplyDelete
  2. Catalina, sunt Raluca din Iasi, am vazut ca mi-ai vizitat blogul si mi-am zis sa trec si eu pe la tine. E asa de frumos aici si asa de plin cu te toate, ca nici nu si unde sa te uiti mai intai (mai ales ca eu sunt de putina vreme in blogosfera si inca nu m-am "dezmeticit" bine:D)...
    Mi-au atras atentia "graham cracker crust" (am sa pastrez si eu reteta pentru urmatorea cheesecake, eu pana acum faceam cu pesmet) + "chicken piccata" (stiam de reteta asta dintr-un film...), dar cum am mai spus, inca n-am apucat sa ma uit peste tot.
    Imi plac f. mult retetele americane si am o groaza de curiozitati legate de ingredientele pe care le folosesc ei, asa ca ma gandeam ca tu, fiind la fata locului, ai putea sa ma luminezi putin. Uite de exemplu, am vazut la noi la plafar "cranberries" (uscate, in tavite de plastic) si stiu ca in state curcanul de Thanksgiving se serveste alaturi de un sos special facut din aceste merisoare, "cranberries" (sper sa nu ma insel pe tema asta :D)...
    Am vazut ca nu ai uitat nici de retetele noastre, romanesti, si ma bucur f. mult pentru asta. De aceea am ales sa postez comentariul la reteta de tort Diplomat... Ce frumoase sunt retetele astea vechi, pastrate de la mama, de la bunica, pe cate-o foaie de hartie rupta la intamplare dintr-un caiet...Nu?
    Te las, sper sa mai vorbim si astept sa vad ce mai faci bun :)

    ReplyDelete
  3. Nici nu stii ce mult ma bucur va vad asa un comentariu de frumos !
    Multumesc !

    ReplyDelete