Please click on the pictures to see them in larger size.
Tuesday, December 1, 2009
My Favorite Pastry Shop
I found some pictures of my Favorite Pastry Shop some time ago and here they are.... ...it is called or was called Patiseria Select and it is located in IASI, Romania. They have products to die for !
Hmmm...mi se pare cunoscut locul asta :) Vad ca ai luat de toate, nu gluma...mi se pare si normal, e asa de greu sa hotarasti cand vezi minunatiile astea! Preferatele mele sunt..hmm..uite, vezi ca nu stiu sa-ti spun, toate sunt asa de bune!!! Am totusi o slabiciune pentru mini-tartele acelea cu crema de lamaie si fructe... Inspirata alegerea de a posta fotografiile azi de 1 Decembrie ;) Pupici!
Nu sunt pozele mele, le-am gasit pe net cu ceva vreme in urma, cand cautam o poza cu crenvurstiul in aluat de foietaj ca sa fiu sigura ca fac impletituta mea corecta. Abia astept sa merg acolo....deocamdata nu pot merge in vacanta... Fa te rog o poza sau incearca sa imi descrii tarta aia mai bine, poate fac o incercare intr-o zi. Te pup si eu !
Crenvursti in foietaj am sa fac si eu, curand sper, bine ca am acum model de impletitura. N-am gasit crenvursti din carne de vita, asa cum mi-ai spus tu, si chiar si aceia in amestec vita+porc sunt greu de gasit (adica mai sunt, dar eu prefer anumite firme, daca se poate cu cat mai putine E-uri etc). Majoritatea sunt cu carne de pui. La Select n-am mai fost nici eu de ceva vreme, cu gripa asta m-am panicat rau de tot si sincer, mi-e cam frica sa mananc in oras. Dar indata ce se mai linistesc apele o sa fac neaparat poze!! Tartele alea le-as fi facut de mult daca as fi avut forme, nush...stam slab cu aprovizionarea! Iti vine sa crezi ca e decembrie si nici urma de forme de muffins?!! Pentru ele e nevoie de niste forme micute de tarta, adanci cam de 2 cm si cu diametrul in jur de 7-8 cm. Se coace in ele aluatul de tarta, apoi se umplu cu o crema acrisoara de vanilie + lamaie (portocala) si deasupra se asaza cateva fructe insiropate (kiwi, portocala, capsune am vazut ca pun ei). Orientativ, las aici doua linkuri, seamana (oarecum) cu cele despre care vb.eu: http://farm4.static.flickr.com/3359/3636571956_d68715a2d1.jpg http://the-dogs-breakfast.com/wp-content/uploads/2009/07/tart_shells.jpg http://www.casa-denise.ro/img/06.jpg
(tartele de la Select sunt mai putin incarcate decat cele din poze)
Next time i'm in Romania... actually, last time I was in NYC, I photographed my favorite cheese counter (Murray's Cheese in the village). we want to remember what we want to remember
Hmmm...mi se pare cunoscut locul asta :)
ReplyDeleteVad ca ai luat de toate, nu gluma...mi se pare si normal, e asa de greu sa hotarasti cand vezi minunatiile astea! Preferatele mele sunt..hmm..uite, vezi ca nu stiu sa-ti spun, toate sunt asa de bune!!! Am totusi o slabiciune pentru mini-tartele acelea cu crema de lamaie si fructe...
Inspirata alegerea de a posta fotografiile azi de 1 Decembrie ;)
Pupici!
Nu sunt pozele mele, le-am gasit pe net cu ceva vreme in urma, cand cautam o poza cu crenvurstiul in aluat de foietaj ca sa fiu sigura ca fac impletituta mea corecta. Abia astept sa merg acolo....deocamdata nu pot merge in vacanta...
ReplyDeleteFa te rog o poza sau incearca sa imi descrii tarta aia mai bine, poate fac o incercare intr-o zi. Te pup si eu !
Crenvursti in foietaj am sa fac si eu, curand sper, bine ca am acum model de impletitura. N-am gasit crenvursti din carne de vita, asa cum mi-ai spus tu, si chiar si aceia in amestec vita+porc sunt greu de gasit (adica mai sunt, dar eu prefer anumite firme, daca se poate cu cat mai putine E-uri etc). Majoritatea sunt cu carne de pui.
ReplyDeleteLa Select n-am mai fost nici eu de ceva vreme, cu gripa asta m-am panicat rau de tot si sincer, mi-e cam frica sa mananc in oras. Dar indata ce se mai linistesc apele o sa fac neaparat poze!!
Tartele alea le-as fi facut de mult daca as fi avut forme, nush...stam slab cu aprovizionarea! Iti vine sa crezi ca e decembrie si nici urma de forme de muffins?!!
Pentru ele e nevoie de niste forme micute de tarta, adanci cam de 2 cm si cu diametrul in jur de 7-8 cm. Se coace in ele aluatul de tarta, apoi se umplu cu o crema acrisoara de vanilie + lamaie (portocala) si deasupra se asaza cateva fructe insiropate (kiwi, portocala, capsune am vazut ca pun ei).
Orientativ, las aici doua linkuri, seamana (oarecum) cu cele despre care vb.eu:
http://farm4.static.flickr.com/3359/3636571956_d68715a2d1.jpg
http://the-dogs-breakfast.com/wp-content/uploads/2009/07/tart_shells.jpg
http://www.casa-denise.ro/img/06.jpg
(tartele de la Select sunt mai putin incarcate decat cele din poze)
Next time i'm in Romania... actually, last time I was in NYC, I photographed my favorite cheese counter (Murray's Cheese in the village). we want to remember what we want to remember
ReplyDeleteYes, I agree with that !
ReplyDelete